Latin & Caribbean / SYKSY 2023

Latin & Caribbean -tunneilla tanssitaan karibian maiden eri tansseja soolona, pääasiassa kuubalaista salsaa mutta lajeina myös mm. bachata, merengue, son, cha cha cha sekä salsa con reggaeton

Tanssimme tunneilla soolona. 
 
Huomioithan, että Latin & Caribbean -tunneilla emme tanssi kilpatanssilajeja/kilpatanssityyliä. 


 AVOIN TASO / Latin & Caribbean MIX

 Avoimen tason Latin & Caribbean MIX -tunneilla on usein vaihtuvat tanssisarjat, kutakin tanssia/lajia tanssitaan vaihtelevasti n. 1-3 kertana. 

Pääpainotus on itse tanssissa mutta tunneilla opetellaan huolellisesti myös kunkin lajin tekniikkaa sekä erilaisia vartaloharjoitteita. Tanssin ilon lisäksi tanssitekniikka on myös tärkeässä osassa osana lajituntemusta ja sujuvoittaa itse tanssimistakin! 

 Lähdemme liikkeelle kunkin tanssin perusaskeleista ja -tekniikoista. 

 Osalle liikkeistä annetaan tarvittaessa myös eri vaihtoehtoja (esim. ilman käsiliikkeitä/ilman ympärimenoja.) 


KESKI-/JATKOTASO / Latin & Caribbean

 "Maanantailattarit" 
eli keski-jatkotason Latin & Caribbean -tunti eroaa jonkin verran avoimen tason Latin & Caribbean "MIX" -tunnista. Keski-jatkotason tunneilla harjoitellaan tansseja ja pidempiä ja haastavampia koreografioita hiukan pidemmissä jaksoissa. Tanssista ja lajista riippuen kutakin tanssia tehdään tunneilla n. 2-5 kertana. 

TASO: Tanssien perusaskeleet hallussa, suosituksena vähintään 2-3 vuoden kokemus lattareista/karibian maiden tansseista. 
 


TUNTIVARUSTUS:

Rennot vaatteet, lattaritennarit, tennarit tai sukat, jokainen löytää tanssiessaan itselleen parhaat jalkineet. (Jalkineiden pohjassa ei kannata olla kuitenkaan paljoa kitkaa nopeiden askelten ja ympärimenojen sujuvuudeksi.) 


Latinmix / KESÄ 2023

Latinmix -tunneilla tanssitaan kuubalaisia ja muita karibian maiden tansseja soolona, pääasiassa kuubalaista salsaa mutta lajeina myös mm. bachata, merengue, kuubalainen son, cha cha cha ja salsa con reggaeton. Tunneilla harjoitellaan kauden aikana tanssitekniikan, askeleiden ja vartaloharjoitteiden lisäksi myös pidempiä koreografioita muutaman kerran jaksoissa.  

Tanssimme tunneilla soolona. 

Huomaathan, että latinmix -tunneilla emme tanssi kilpatanssilajeja emmekä kilpatanssityyliä.  
 

  • KESKITASO: Tanssien perusaskeleet jo tuttuja, suosituksena vähintään 1-2 vuoden kokemus lattareista tai olet nopea omaksumaan uusia askelia. 

  • Tuntivarustus:

    Rennot vaatteet, lattaritennarit, tennarit tai sukat, jokainen löytää tanssiessaan itselleen parhaat jalkineet. Jalkineiden pohjassa ei kannata olla kuitenkaan paljoa kitkaa nopeiden askelten ja ympärimenojen sujuvuudeksi.