Reggaeton


Reggaeton on lähtöisin 1990-luvun latinalaisesta Amerikasta ja on levinnyt ympäri maailman etenkin yökerhoihin. Tyylissä sekoittuvat jamaikalaiset musiikkivaikutteet reggaesta ja dancehallista latinalaisen Amerikan hip hop -musiikkiin. Reggaeton on rankkaa ja energistä ja keskivartalo saa kunnolla kyytiä vartalon ja erityisesti lantion sekä rintakehän voimakkailla aksenteilla ja ravistuksilla. Reggaetonille on ominaista myös vahvojen liikkeiden vuorottelu pehmeämpien sensuellien liikkeiden kanssa. Tunnit koostuvat kaikilla tasoilla alkulämmittelystä, tekniikkaharjoitteista sekä pidempien koreografioiden harjoittelusta muutaman tunnin jaksoissa. 


 • ALKEET: Et tarvitse aiempaa kokemusta lajista, sopii myös kertaajille. 

 • ALKEISJATKO: Perusliikkeet tuttuja, suosituksena vähintään 0,5 - 1 vuoden kokemus reggaetonista (tai dancehallista).

 • KESKITASO: Perusliikkeet hallussa, suosituksena vähintään 1-2 vuoden kokemus reggaetonista (tai dancehallista).

 • JATKOTASO: Suosituksena vähintään 3 vuoden kokemus reggaetonista. Sisältää myös lattiatekniikkaa (polvisuojat suositeltavat). 

 •  

  Tuntivarustus:

  Rennot vaatteet, tasapohjaiset tennarit, jossa liukumaton pohja tai paljaat jalat. Sukat jalassa tanssiminen ei ole suositeltavaa, jalkapohjan alla täytyy olla kitkaa hyvän perusasennon ja turvallisen tanssiasennon löytämiseksi ja pitämiseksi.

  Jatkotason tunnilla polvisuojat/säärystimet suositeltavat. 

  Suositusikäraja reggaetonille 16 vuotta.