Dancehall

 
 Dancehall
on jamaikalainen katutanssilaji joka on syntynyt Jamaikalla 70- ja 80-lukujen taitteessa. Laji elää ja kehittyy edelleen Jamaikalla ja on kasvattanut räjähdysmäisesti kansainvälistä suosiotaan 2000-luvun alusta. Dancehallille ominaista on lantio- ja rintakehäisolaatiot, tanssin flow, jalkatyöskentely sekä vahva energia, asenne ja ilmaisu. 


Dancehall Queen Style

Dancehall Queen Style on jamaikalainen naisellinen katutanssityyli, johon kuuluu itsevarma asenne, voimakkuus, seksikäs liikekieli sekä akrobaattisuus. Perinteisesti Dancehallqueenit ottavat toisistaan mittaa kilpailuissa, joita järjestetään ympäri maailmaa. Laji kehittyy koko ajan ja uusia tanssiliikkeitä syntyy jatkuvasti. Dancehall queen -tunnilla opit sheikkaamaan, whinaamaan, opit tanssiliikkeitä / muuveja nimineen sekä akrobatiaa että lattiankäyttöä ja saat rutkasti itsevarmuutta ja asennetta.

 Huom! Tunti sisältää akrobatiaa sekä lattiatekniikkaa joten tuntia ei suositella niille joilla on haasteita esim. polvien kanssa. Tunti ei kuitenkaan vaadi aiempaa kokemusta tai osaamista akrobatiasta.


Female Dancehall

Female Dancehall -tunnilla tanssitaan dancehallin naisellista tanssityyliä, johon kuuluu afrokaribialaisille tansseille ominainen lantion käyttö, energisyys ja voimakas naisellinen ilmaisu ja liikekieli sekä flow.
 Female Dancehall -kurssilla opetellaan liikkeitä eli mooveja tai stepsejä jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä ja tehdään niiden pohjalta koreografiaa. Toisin kuin Dancehall queenstylessa, Female dancehallissa ei tehdä akrobatiaa tai lattialiikkeitä.