LAJIKUVAUKSET

DANCEHALL QUEEN
/ Venla Sunikka

 Tällä kurssilla keskitytään dancehallin naiselliseen puoleen ja erityisesti sen dancehall queen -puoleen. Dancehall Queen on Jamaikalla dancehall -kulttuurin sisällä syntynyt kulttuurillinen instituutio, jossa naiset valtaavat tilan keskiön esittelemällä asujaan, tyyliään sekä tanssiaan. Ajan saatossa dancehall queenien rooli on kehittynyt tanssillisemmaksi, 'bruk out' -maisemmaksi, ja mukaan on tullut akrobaattisesti näyttäviä elementtejä kuten päällä seisontaa, spagaatteja ja erilaisia lantion käyttötekniikoita. 

 Kurssilla käydään läpi joitain dancehall biletansseja sekä tanssityylille ominaista lattiatyöskentelyä. Koreografioissa käytetään monipuolisesti musiikkia, kroppaa sekä eri tunnetiloja aina määrätietoisesta itsevarmuudesta sensuaalisempaan seksikkyyteen. 

 Halutessaan tunnilla on myös mahdollisuus kokeilla akrobatiaa, mutta varsinaisille akrobaattisille liikkeille on koreoissa aina vaihtoehto. Pääpaino on get mad now -fiiliksessä! Luvassa on voimakkaita, naisellisia ja anteeksi pyytelemättömiä koreoita, joita jokainen voi tanssillaan tulkita itselleen sopivaksi ja tuoda oman mausteensa tanssisaliin. 

WAISTLINE / Venla Sunikka

 Waistline -tunnilla keskitytään nimensä mukaisesti lantionseudun, vyötärön sekä bootyn sulavaan, isoloituun ja hallittuun käyttöön. Pohja tunnin opetusmateriaaliin tulee selkeimmin jamaikalaisesta dancehallista ja reggaetonista, mutta myös muista lajeista kuten heels, commercial ja salsa. Musiikkina kuuntelemme erityisesti Karibian seudun eri musiikkityylejä kuten soca ja dancehall. 

 Tunnilla haetaan naisellista, voimakasta, energistä ja aina tanssijan itsensä näköistä fiilistä. Jokaiselle tunnille saa tulla juuri omana itsenään ja tarkoituksena on porukalla tanssia, oppia uutta ja fiilistellä! Pureudumme kehon eri osiin monipuolisten tekniikkaharjoitusten kautta, testaamme niitä käytännössä ja opettelemme vähitellen ottamaan niitä osaksi omaa tanssia. Pyrimme myös kokeilemaan liikkeitä eri tasoissa esimerkiksi erilaisten vapaaehtoisten lattiaharjoitteiden avulla. Polvisuojat on hyvä ottaa mukaan, mutta varsinaista akrobatiaa tunnilla ei tehdä. 

 Tunti on tekniikkapainotteinen ja rutiinimaisten koregrafioiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus testata kurssilla opittuja asioita sekä tuoda niihin oma flavour ja twist!