Covid-19

 Otamme käynnissä olevan pandemian vakavasti, joten jotta voimme harrastaa yhdessä turvallisesti, on meidän kaikkien huomioitava muutamia asioita. 
Ryhmien kokoja on pienennetty. Käsidesiä on saatavilla salissa ja odotustiloissa.

Näillä käytännön ohjeilla saamme pitää toiminnan käynnissä, eli luethan tarkasti läpi ja noudatat näitä annettuja ohjeita:


 • Kädet pestään tai desinfioidaan aina heti koulun tiloihin tullessa sekä salista lähtiessä tunnin jälkeen. Desinfiointiaineita löytyy koululta useita, eteisestä, pukuhuoneesta, keittiöstä ja takahuoneesta ja niitä tuodaan tarvittaessa lisääkin.

 • Ethän vietä koulun tiloissa ylimääräistä aikaa.

Huom! Lasten vanhemmat eivät myöskään voi odottaa koulun tiloissa lapsen tunnin aikana. (Paitsi taaperotanssissa, jossa tunnilla on vanhempi mukana.) 

 • Vaihda treenivaatteet ja täytä juomapullosi jo valmiiksi kotona jos vain mahdollista ja odota oman tuntisi alkua väljästi käytävällä tai studion odotustilassa. 
 • Jos käytät pukuhuonetta niin vaihda vaatteesi siellä ennen edellisen tunnin loppumista ja siirry sitten odotustilaan tai ulkokäytävälle odottamaan. 

 • Tiloissamme on maskisuositus yli 12-vuotiailla. Sekä opettajilla että oppilailla ja oppilaiden huoltajilla.
  Maskit puetaan sisätiloihin tultaessa tunnin alkua odottaessa sekä tunnin loputtua salissa, ennen kuin seuraava ryhmä tulee saliin ja ennen kuin poistut pukuhuoneeseen.
  Koululla on paljon roskiksia mutta toivottavaa kuitenkin olisi, että varaat itsellesi käytettyä maskia varten esim. pienen muovipussin, jotta ruuhkilta vältyttäisiin. 
 • Liikuntasuorituksen aikana maskia voit oman harkinnan mukaan, jos se ei aiheuta huonovointisuutta. Liikuntasuorituksen aikana maskin käyttöä emme kuitenkaan suosittele.

 • Opettajat suunnittelevat tunnit siten, että välimatkat ja omat paikat pysyvät mahdollisimman samoina koko tunnin ajan.
  Lattia on teipattu teipeillä turvavälimatkat mitattuna. Pyrithän säilyttämään oman paikkasi koko tunnin ajan. Jos ryhmä on täynnä, ylimääräisiä korvaajia ei oteta saliin. 

 • Tunnilta poistutaan pukuhuoneen oven kautta ja seuraava ryhmä tulee saliin keittiön oven kautta. Tunti lopetetaan muutamaa minuuttia aikaisemmin, jos salissa on heti perään alkamassa seuraava tunti, jotta ryhmien vaihdot saa sujuvammin tehtyä. 
  Osa oppilaista voi poistua salista myös suoraan ulos takaoven kautta.
 • Tunnille ei saa tulla oireisena, kipeänä tai altistuneena.

HUOM. Tämä koskee myös lapsia, tunnille ei saa tulla flunssaisena.

 • Omia poissaoloja voi tulla korvaamaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Tilanteen voit tarkistaa mm. nettisivuiltamme kohdasta "Syyskausi 2022". 
  Korvauskerroille tarvitaan toistaiseksi etukäteisilmoittautuminen, ettei saliin tule liikaa oppilaita. Lasten vanhemmilla on mahdollisuus tulla myös itse korvaamaan lapsen puolesta jollekin aikuisten tunnille, koska lapsille on vähemmän tuntitarjontaa. 

 • Vanhemmat odottavat lasten tuntien ajan ulkopuolella.

 • Toivomuksena olisi, että taaperotanssitunnille osallistuisi ilmoittautuneen lapsen lisäksi vain yksi vanhempi, eikä mukaan otettaisi muita perheenjäseniä katsojan rooliin (paitsi sylivauvat).